Ben jij een wijkverbinder?

Aanmelden als wijkverbinder

In de volgende plaatsen zoekt Samen Lukt Het Zelf wijk-verbinders:

Haren info/aanmelden
Blokker info/aanmelden
• Steenwijkerwold info/aanmelden

Wijkverbinders zijn betrokken inwoners, die als vaste groep vrijwilligers met elkaar aan de slag gaan in de wijk. Hun doel is wijkbewoners te betrekken bij de gesprekken in de wijk, en de besluitvorming over de wijk. Wijkverbinders helpen elkaar en de wijkbewoners om zelf en samen vraagstukken in de wijk op te lossen.

Als wijkverbinder krijg je een praktische opleiding, leer je van andere wijkverbinders en word je door ons begeleid. Kortom; Samen Lukt Het Zelf!

Wat doen wijkverbinders?

Wijkverbinders verbinden mensen. Door ze met elkaar in contact te brengen over de onderwerpen die leven in de wijk. Door ze te helpen samen vraagstukken in de wijk in beeld te brengen. Door te luisteren naar de behoeften van inwoners en deze met de gemeente, woningbouworganisatie of zorginstelling te bespreken. Door initiatieven en activiteiten van wijkbewoners te steunen en vorm te geven. Wijkverbinders zijn de knooppunten in een wijk, de gidsen die de weg helpen vinden naar meer samenhang en verbondenheid in de wijk.

Wat moet je kunnen als wijkverbinder?

Een wijkverbinder voelt zich vooral betrokken bij de wijk en inwoners. Een wijkverbinder maakt zich soms zorgen over wat er in de wijk gebeurt maar is niet het type dat op de bank gaat zitten mopperen. Een wijkverbinder wil iets doen voor een betere wijk, maar wil dat vooral ook samen met anderen.

Wat je moet kunnen en willen:
• Makkelijk contact maken
• Actief luisteren
• Samenwerken
• Organiseren
• Mensen enthousiasmeren

Hoeveel tijd kost het?

Wijkverbinder is een vrijwillige functie. Je hebt zin en tijd om minimaal 4-6 uur per week aan je eigen wijk te besteden. Om dit te kunnen doen, ontvang je een training van zes bijeenkomsten die je afsluit met het diploma Wijkverbinder.

Als Wijkverbinders leer je van elkaar en krijg je professionele ondersteuning.