initiatiefnemers

Xandra van Praag en Michel de Ridder zijn Samen Lukt Het Zelf begonnen in 2017. Het is een spin off van Samen met Els (Eigen regie, Langer thuis, Samenredzaam),  een methodiek die erop is gericht om oudere inwoners te betrekken bij de wijk en bij hun zorg. Xandra van Praag: “Al gauw bleek dat niet alleen ouderen eigen regie moeten en willen voeren, en dat niet alleen ouderen zelfredzaam willen en moeten zijn. Dat geldt natuurlijk voor elke inwoner.” Michel de Ridder vult aan: “Iedereen wil invloed hebben op zijn eigen woonomgeving. En er zit buurtkracht in elke wijk. Maar we merkten als snel dat gemeenten, woningbouwverenigingen en zorginstellingen, wel regie willen geven aan inwoners, maar dat het ingewikkeld is. Hoe betrek je iedereen? Hoe voorkom je dat alleen assertieve mensen bepalen wat er gebeurt in een wijk? Maar wij willen vooral dat inwoners het zelf gaan oppakken en samen werken aan het versterken van hun eigen woon- en leefomgeving ondersteund door onze opleiding en begeleiding.” 

Xandra van Praag

initiatiefnemer

Michel de Ridder

initiatiefnemer

kernteam

Nancy van der Vin

associé

Veranderkundige en gespecialiseerd in gedragsverandering.

naar website

Wilma Akkerhuis

trainer, supervisor

Tine Goethals

trainer, trajectbegeleider

Roselique Liezen

trainer, trajectbegeleider

Mascha Egberts

trajectbegeleider

Geeske Roos

trainer, trajectbegeleider

Karin Snijders

trajectbegeleider

Afina Deckers-Steinvoort

trajectbegeleider

Diane van der Weijde

trajectbegeleider

Bertine van Ginkel

trainer en trajectbegeleider

partners

Ontroerend Goed

Ontroerend Goed, een bureau dat zich inzet voor toekomstbestendige woonvormen en gelooft in co-creatie met inwoners en opdrachtgevers.

naar Ontroerend Goed website

Studio Maek

Het werk van het bureau kenmerkt zich door een combinatie van heldere concepten en ontwerpstrategieën die worden gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap dat nodig is om een gebouw op zorgvuldige wijze uit te werken.

naar Studio Maek website

Just for Kids

Just for Kids is een stichting die zich in zet om het zelfvertrouwen van kinderen, in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar, te vergroten door middel van het organiseren van activiteiten. Hierbij wordt de omgeving van het kind (ouders, buren, wijk) meegenomen om elkaar te ondersteunen en werkt Just for Kids vooral faciliterend. 

naar Just for Kids Facebookpagina